onsdag 15 juni 2016

sommarlov, rabarber och böcker att bearbeta

Hej.
Tänkte bara kika in här och säga "jag lever" ungefär. Jag har tagit mig igenom första året på gymnasiet och har nu sommarlov. Tio veckor utan både skola och jobb. Känns konstigt att vakna på morgonen och inse att jag kan göra vad som faller mig in. Inga måsten, inga krav.Idag damp det ner en bok i brevlådan. Ett recensionsexemplar som jag tackade ja till för längesen. Hade glömt bort det, men blev överlycklig. Fick en flashback till perioden då jag bokbloggade som mest. Det var riktigt, riktigt roligt. Underbart att läsa så mycket. Jag läser inte alls lika mycket numera. Tror det är för att jag pluggar mer nu och läser så mycket skolböcker. När jag är ledig vill jag vila från text och pärmar.Boken som damp ner i brevlådan var "För alltid" av Anna Todd, fjärde delen i en serie. Kärleksdrama i stil med dokusåpor på tv. Alldeles perfekt ströläsning när jag ligger i solstolen. Jag började läsa den direkt, kunde inte hålla mig. Tidigare läste jag ut "I kroppen min" av Kristian Gidlund. Den tar nog ett tag att bearbeta, så det känns skönt att läsa något mer lättsmält nu.Annars är lovet lugnt. Häromdagen bakade jag en rabarberkaka och passade på att frysa in lite rabarber också. Har en idé om att jag ska koka marmelad och sylt. Jag har även sått lite örter så känner mig väldigt husmoderlig för tillfället.

Vi får se när jag kikar in här igen. Saknar bloggen lite. Avslutar med ett klokt citat av Kristian Gidlund, från hans mycket fina bok.
Kanske får vi bara den tid som tilldelas oss på jorden. Därför ser jag det ännu tydligare nu: Jobba inte för mycket. Låt inte känslorna stanna i bröstet. Prata. Bråka aldrig om pengar. Våga säga nej. Våga säga ja.
Paradiset kan vara en plats på jorden. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar